Vad får plats i nya hissarna?

13 Juli 2017 02:00

Det har florerat en hel del rykten med avseende på storleken på våra nya hissar. Då vi nu har både stora och små hissar i funktion har vi genomfört en test med riktiga sängar för att se vad som faktiskt får plats i våra nya hissar, på riktigt.

Vi kan konstatera att en vanlig säng på 90 * 200, med en normal sängbotten alternativt resårmadrass på ca 30 cm får plats i den stora hissen men inte i den lilla hissen. Det visar sig även att då sängen ställs på tvären i dörröppningen och sedan skjuts in så får även sängar som är 120, 140 och 160 cm breda plats. Det som avgör är tjockleken på madrass alt resårbotten som kan vara upp till och med ca 30 cm tjock. Se bild.

Styrelsen har även, tillsammans med ManKan, vridit och vänt på alla möjligheter för att få till något större hissar. Detta arbete fortskrider och den enda kvarvarande möjligheten är att eventuellt kunna höja taket i den stora hissen med maximalt 15-20 cm. Styrelsens åsikt är att om det är tekniskt möjligt att göra denna förbättring skulle det kunna var ett alternativ. Om det är möjligt och beslut fattas så medför det att den stora hissen i respektive hus kommer att vara avstängd i ca 4-5 veckor igen för att kunna genomföra denna åtgärd.

Det är vår förhoppning att denna information skall ta död på de olika rykten som har florerat kring vad som får plats i nya hissarna. Om du undrar över något kring våra hissar så tveka inte att komma ner till kvartersgården på tiden för "Frågor till Styrelsen" alternativt ta kontakt med Johan Matthiessen som är projektansvarig för Hissarna.

// Styrelsen