Trygghetskameror

4 Mars 2018 01:00

Alla har fått  denna information utdelad söndagen den 4 mars.

Kamerorna kommer att komma igång under mars månad.

Varför trygghetskameror I Brf City?
Vår omvärld förändras ständigt och för att säkerställa tryggheten för oss boende, har föreningen valt att investera i en trygghetskameralösning. Frågan har diskuterats vid flera tillfällen i föreningen och efter noggrant övervägande har vi nu valt att göra den här installationen. Många medlemmar har också uttryckt önskemål om detta.

Hur fungerar det?
Kamerorna är uppsatta i entréerna, cykelförråden på bottenplanen samt på plan 16 för vindsförråden. De är utrustade med en batteribackup, vilket innebär att de fungerar även vid strömavbrott. Dessutom fungerar de i mörker. Kamerorna är vandalsäkrade enligt klass IK10. Det går inte heller att ändra eller manipulera det inspelade materialet, allt för att upprätthålla rättssäkerheten.

Integritet
I föreningen är frågan om integritet för medlemmarna viktig. Den lösning vi har valt uppfyller alla de myndighetskrav som finns. Som medlem ska du alltid känna dig trygg med att det material som spelas in inte används felaktigt utan endast i samband med misstänkt brott. Föreningen kommer alltid att dokumentera om inspelat material används.

Har du frågor eller funderingar?
Vänligen kontakta projektansvarig i styrelsen, Gustaf Norström.
Gustaf.norstrom@brfcity.se